Hypotheek oversluiten

Je hypotheek oversluiten betekent dat je met je hypotheek naar een andere geldverstrekker gaat. Er kunnen verschillende redenen zijn om je hypotheek over te sluiten, maar de belangrijkste is vrijwel altijd lagere maandlasten en/of rente. Als je je hypotheek hebt afgesloten toen de rente hoog stond kan het interessant zijn om eens te berekenen of je kunt besparen op je lasten door over te sluiten. Bij Optima kijken wij graag eens met je mee naar jouw hypotheek.

De voordelen van oversluiten

Op dit moment staat de hypotheekrente historisch laag. Dat betekent dat dit hét moment is om je hypotheek over te sluiten. Dat levert immers meteen geld op. Lees hier alle voordelen van je hypotheek nu oversluiten:

  • Direct je maandlasten verlagen.
  • Zekerheid op de lange termijn.
  • Geen risico op aflossingsproblemen aan het einde van de looptijd

Lagere maandlasten

Doordat de rente die je moet betalen over je hypotheekbedrag op dit moment lager is dan toen je deze afsloot worden je maandlasten lager als je je hypotheek oversluit naar een nieuwe hypotheek. Hierdoor bespaar je meteen op je maandlasten en houd je dus elke maand geld over. Daar staat tegenover dat je een boeterente betaalt om de bank te compenseren. Wij rekenen graag in een kosteloos en vrijblijvend inventarisatiegesprek voor je uit of oversluiten in jouw situatie zin heeft! Wij bemiddelen voor meer dan 20 geldverstrekkers, dus kunnen je altijd de scherpste rente en beste voorwaarden bieden.

Zekerheid op de lange termijn

Niemand weet wanneer de hypotheekrente weer zal stijgen, maar de kans is groot dat dat weer gaat gebeuren. Om te zorgen dat je ook dan nog zekerheid hebt kun je kiezen voor een lange rentevast periode. Zo ben je ook over 20 jaar nog verzekerd van lage maandlasten, wat de hypotheekrente ook doet.

Geen risico op aflossingsproblemen

Veel mensen hebben een aflossingsvrije hypotheek. Deze hypotheek moet echter aan het eind van de looptijd wél afgelost worden. Dit kan problemen opleveren en in het ergste geval zul je je huis moeten verkopen. Door je hypotheek over te sluiten naar een andere aflosvorm ben je deze problemen voor en loop je geen risico aan het einde van de looptijd.

Wil je weten of oversluiten in jouw situatie gunstig is en welke hypotheek dan het beste bij jouw situatie en wensen past? Neem dan contact op met ons voor meer informatie en een persoonlijk gesprek! Hiervoor kun je ons op maandag tot en met donderdag van 8:00 tot 20:00 en op vrijdag van 8:00 tot 17:00 bereiken op 088-5434330. Of vul het formulier hier rechts in, dan nemen wij contact op om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook zelf gratis een gepersonaliseerd hypotheekrapport ontvangen met behulp van onze hypotheektool.

Gratis adviesgesprek

De onafhankelijke adviseurs van Optima helpen jou graag om de meest voordelige hypotheek af te sluiten. Middels dit gratis eerste adviesgesprek (t.w.v. €500) onderzoeken wij samen met jou de mogelijkheden en helpen wij jou bij het afsluiten.