Het nieuwe verzekeren via Optima
BEL ME TERUG

Franchise


Aansluiten bij de Optima Formule
Als ondernemer wil je graag toegevoegde waarde terugzien als je ergens betaald lid van bent. Wat bij veel franchise-organisaties een probleem is, daarvan kunnen wij zeggen dat dit bij ons niet zo is. Wij kunnen u namelijk exact voorrekenen wat uw voordeel is!!!! Dat financiële voordeel wordt nog eens ondersteund door een uniek concept.

Optima werkt voornamelijk met zelfstandig ondernemers. De ondernemer heeft een eigen portefeuille met doorlopende inkomsten, huurt er één van ons of huurt een gedeelte van ons en heeft een gedeelte zelf.
Vanuit deze portefeuille wordt een totaaladvies gegeven aan de klanten. Het doel is om er allemaal totaalrelaties van te maken die ons rechtstreeks betalen, ook wat betreft de schadeverzekeringen.
We hebben daarvoor een abonnementenconcept ontwikkeld waarbij de provisie uit de producten is gehaald en hebben daarvoor in de plaats een abonnement geïntroduceerd met een vaste prijs per maand voor alle particuliere schadeverzekeringen.

Het voordeel is dat de klanten een duidelijke service krijgen, een transparant prijsmodel dat scherp in de markt ligt omdat de provisie uit het verzekeringsproduct is. En hoe meer verzekeringen bij ons worden ondergebracht, hoe meer de prijs daalt; immers het abonnement stijgt niet met het aantal verzekeringen.
Verder hebben we voor aanvullende diensten ook een aanvullende abonnementsmogelijkheden, zoals belastingaangifte, arbeidsongeschiktheid, levensverzekeringen en tot slot hypotheken. Voor de eenmalige werkzaamheden bij de aanvullende abonnementen vragen we een vaste fee aan de klanten.

Voorbeeld
Wij zullen in het volgende voorbeeld het voordeel van een doorsnee ondernemer geven die een zaak drijft als eenmanszaak.
Er is een doorlopende inkomstenstroom vanuit schadeverzekeringen van € 50.000,-. Indien deze ondernemer zich aansluit bij de Optima Formule zal hij 30% aan afdracht en kosten kwijt zijn over zijn omzet. Dit betekent dat deze ondernemer €15.000 per jaar kwijt is voor zijn aansluiting bij de Formule. Wij verhuren aan deze ondernemer een portefeuille van € 25.000,- zodat zijn totale omzet aan doorlopende inkomsten naar € 75.000,- stijgt. De afdracht is 30% (dus totaal € 22.500,-) plus de huur van de portefeuille van € 2500,- per jaar is totaal € 25.000,- aan afdracht. Per saldo ontvangt de ondernemer € 75.000 minus de afdracht van € 25.000,- is € 50.000,-. Dit is gelijk aan wat hij had.

De overige voordelen kunnen daarbij nog eens worden bijgeteld.
-     Meer klanten en dus meer potentie
-     Abonnementen, per klant meer opbrengst
-     Wij hebben een centrale organisatie, dus geen
       systeemhuiskosten meer voor het beheer van de
       verzekeringen en klanten.
-     Geen backoffice meer nodig; een bezuiniging als u
      daarvoor nu betaalt of een medewerker in dienst heeft
-     Centrale website voor alle aangesloten kantoren
-     Centrale inkoop van producten en
      beroepsverzekeringen
-     Centrale inkoop van opleidingen
-     Maandelijkse centrale vergadering waar van elkaar geleerd kan worden
-     Afspraken maken op uw portefeuille

De Optima Formule heeft een eigen volmachtbedrijf schade waarin de belangrijkste aanbieders op schadeverzekeringen vertegenwoordigd zijn. Verder zijn er rechtstreeks aanstellingen met provinciale verzekeringsmaatschappijen en banken.

Onze visie is dat de adviseur dichtbij zijn klant staat en dus in de leefomgeving van de klant woont. En dat hij daarbij een heel transparante manier van geldstromen aan haar klanten biedt door de klant voor de diensten te laten betalen en niet dat de maatschappij de adviseur betaalt.
Mocht u meer informatie willen om gedetailleerd met ons te spreken over de mogelijkheden dan kunt u contact opnemen met Nils Bakker of een e-mail sturen naar info@optima.nl. Wij zullen dan contact opnemen voor het maken van een afspraak.

U kunt ook nog even kijken wat het u scheelt als u zich aansluit bij de Optima Formule.
Klik op deze link en vul de gevraagde gegevens in  en bereken zo wat het u kan schelen.